Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

NPCF blij met inval NMa bij huisartsen

De Nederlandse Patiënten Consumenten Federatie (NPCF) is tevreden met de invallen van de Nederlandse Mededingingsautoriteit (NMa) bij de Landelijke Huisartsen Vereniging (LHV). Dat meldt de NPCF vandaag in een persbericht.
NPCF blij met inval NMa bij huisartsen

In een meldactie van de NPCF bleek begin dit jaar dat de helft van de deelnemers die aangaf te willen veranderen van huisarts daarbij belemmeringen ondervindt. Onderlinge afspraken tussen huisartsen werd vaak aangevoerd als reden om niet te kunnen wisselen van huisarts. De NPCF maakt zich hier zorgen over omdat de patiëntenkoepel een ongehinderde vrije artsenkeuze voorstaat. Daarom juicht de organisatie toe dat de NMa hier toezicht op houdt.

Patiënten

In een gezamenlijk uitgegeven digitale brochure hebben de LHV en de NPCF nu aangeven dat alleen een volle huisartsenpraktijk voor de huisarts een geldige reden is om patiënten zonder overleg te weigeren. Andere redenen, zoals de reisafstand tot de praktijk, kunnen in gezamenlijk overleg leiden tot de conclusie dat inschrijving voor beide partijen niet wenselijk is. (Zorgvisie – Wouter van den Elsen / Twitter)

Lees meer:

NMa valt binnen bij Landelijke Huisartsen Vereniging LHV

SOS-arts: ‘LHV reageert uit broodnijd’

Klink vindt niets mis met subsidie NPCF

NPCF blij met inval NMa bij huisartsen

Magazine verhaal

Interesse in meer achtergronden? Word nu abonnee van Zorgvisie.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.