Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties1

NVT: ‘Sterftecijfers zijn maar één parameter van kwaliteit kinderhartchirurgie’

Bart Kiers schrijft zowel over cure als care. Zijn aandachtsvelden zijn de ziekenhuizen, medisch specialisten, wijkverpleging en ouderenzorg.
Het Erasmus MC en het LUMC hebben over een periode van tien jaar de laagste mortaliteit en minste fluctuatie bij kinderhartchirurgie. Jerry Braun, voorzitter Nederlandse Vereniging voor Thoraxchirurgie (NVT), legt uit wat sterftecijfers wel en niet zeggen over kwaliteit. ‘Sterfte is de slechtste uitkomst en de hardste uitkomstmaat die er is. Het is eenvoudig meetbaar en geeft inzicht in kwaliteit.’
NVT-voorzitter Jerry Braun: ‘Artsen zijn uiteindelijk waarschijnlijk wel bereid om mee te verhuizen, maar of dat ook geldt voor IC-verpleegkundigen is nog onvoldoende onderzocht. We hebben echt behoefte aan een betere uitleg van de minister, zodat iedereen de keuze snapt.’
NVT-voorzitter Jerry Braun.
Premium

Het besluit van oud-minister Hugo

Premium

Wilt u dit artikel lezen?


  Al abonnee? Log dan in

  1 REACTIE

  1. Goed deze transparantie.
   Misschien ook goed om bij dit soort kleine aantallen de betrouwbaarheidsintervallen van de percentages weer te geven. De kans dat ogenschijnlijke verschillen tussen percentages berusten op toeval is bij deze kleine aantallen operaties immers groot.

  Geef uw reactie

  Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.