Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

NVVE-directeur De Jong stapt per direct op

Mark van Dorresteijn
Petra de Jong verlaat eerder dan gepland de Nederlandse Vereniging voor een Vrijwillig Levenseinde (NVVE). Als reden voor het directe vertrek wordt een overvloed aan vakantiedagen genoemd.
NVVE-directeur De Jong stapt per direct op

De Jong kondigde eerder haar vertrek aan, maar zou blijven tot een opvolger gevonden was. Haar voorganger Rob Jonquière neemt de voorzittersrol tijdelijk op zich tot het bestuur een nieuwe voorzitter heeft gevonden.

Jonquière

Jonquière is momenteel werkzaam als Communications Director bij de Wereldfederatie van Right-to-Die Societies, waarin bijna alle NVVE-zusterverenigingen in het buitenland verenigd zijn. In die hoedanigheid is hij zeer goed op de hoogte van de huidige ontwikkelingen op het gebied van euthanasie. De NVVE kent hem als voorganger van voormalig directeur Petra de Jong: van 1999 tot 2008 was Jonquière directeur van de NVVE. Naar verwachting zal in het najaar bekend worden wie definitief het stokje van Petra de Jong zal overnemen.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.