Let op: de informatie in dit artikel is ten minste vijf jaar oud

NVZ: Behoud vrije ondernemerschap medisch specialist

Medisch specialisten moeten de mogelijkheid behouden om als vrije ondernemers te werken in ziekenhuizen. Dat vindt de Nederlandse Vereniging van Ziekenhuizen NVZ.
NVZ: Behoud vrije ondernemerschap medisch specialist

Het vrije ondernemerschap van medisch specialisten is gegarandeerd tot en met 2014. Wat er daarna gebeurt is nog ongewis. In 2015 worden de integrale tarieven in de ziekenhuiszorg ingevoerd. Ziekenhuizen moeten dan met de medisch specialisten onderhandelen over de hoogte van hun inkomen. In het regeerakkoord van het huidige kabinet staat dat het fiscale ondernemersvoordeel voor medisch specialisten wordt afgeschaft in 2015 ‘als het specialistenhonorarium integraal onderdeel is van het ziekenhuisbudget en het beheersmodel medisch specialisten verdwijnt’. De Nederlandse Zorgautoriteit (Nza) heeft onlangs aan minister Edith Schippers van VWS geadviseerd om het recht om te declareren exclusief te geven

6
18

Wilt u dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een gratis proefmaand af of neem een abonnement. Al voor de prijs van 1 kop koffie per week (2,50 euro) kunt u onze premiumartikelen lezen.

Bent u al abonnee? Log dan in en lees verder.