Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

NZa accordeert fusie Achterhoekse ziekenhuizen

Carina van Aartsen is redacteur bij Zorgvisie, Skipr en Qruxx. Ze schrijft over alle sectoren van de zorg, maar vooral over de ouderenzorg en eerste lijn. Omdat daar nu de grootste uitdagingen liggen: voor de zorg zelf maar ook voor de samenleving. Als aandachtsgebieden heeft zij de thema´s: governance, zorgverzekeraars en financiën.
Het Slingelandziekenhuis in Doetinchem en het Streekziekenhuis Koningin Beatrix in Winterswijk kunnen doorgaan met hun fusieplannen.
Handenschudden.achtergrond.fotolia.jpg
Foto: Fotolia

Ze hebben de toestemming van de NZa op zak. 

Spoedzorg
De cruciale zorg: spoedeisende hulp, acute verloskunde en cisisopvang ggz, komt volgens de NZa niet in gevaar door de fusie. De medezeggenschapsorganen van beide ziekenhuizen hebben positief advies gegeven en ook zorgverzekeraars en banken staan positief tegenover een fusie, zo melden de ziekenhuizen.

Basisziekenhuizen
Na de concentratie blijven de twee als volwaardig ziekenhuis bestaan. De fusie is nodig om te kunnen voldoen aan steeds strengere kwaliteitseisen. Door samen te werken, kunnen de ziekenhuizen voor elk specialisme ‘goede zorg dichtbij’ garanderen. Op het gebied van complexe zorg blijven de bestaande verbanden met grotere ziekenhuizen buiten de regio in tact.

Bedrijfsvoering
Bestuursvoorzitter Chrit van Ewijk van het Slingelandziekenhuis is de beoogd bestuursvoorzitter na de fusie: ‘Onze voordeuren staan open voor alle zorgvragen. Als we onze gezamenlijke bedrijfsvoering vervolgens op elkaar afstemmen, kunnen we in beide ziekenhuizen efficiënter en effectiever werken. Zo blijven we in staat om ook in de toekomst het brede palet aan goede basiszorg te bieden.’

Dossier Concentratie en Netwerken
Concentreren of alleen verder? Voor die vraag staan veel zorginstellingen in deze onzekere tijden.
Lees meer >>

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.