Let op: de informatie in dit artikel is ten minste vijf jaar oud

NZa adviseert bredere toepassing telediagnostiek

De Nederlandse Zorgautoriteit (NZa) wil per 2014 een oplossing introduceren voor bredere toepassing van telediagnostiek. Ook moet telediagnostiek beter te declareren worden. Dat blijkt uit het adviesrapport ‘Mogelijkheden e-health in de medisch specialistische zorg’ van de NZa.

Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
NZa adviseert bredere toepassing telediagnostiek

Het is volgens de NZa belangrijk om te investeren in telediagnostiek en teleconsultatie omdat deze diensten kunnen voorkomen dat patiënten onnodig terecht komen in de tweedelijn. Een knelpunt is dat er geen dbc-prestatie bestaat voor diagnostiek op afstand die door huisartsen is aangevraagd in de ziekenhuiszorg. Voor telediagnostiek bestaat momenteel alleen een ‘overig zorgproduct’. Ook voor teleconsultatie ontbreekt momenteel een zorgproduct. De NZa adviseert om een of meerdere declareerbare zorgproducten te introduceren. Denkbaar is een generieke specialisme-overschrijdende prestatie of diverse prestaties afhankelijk van het soort telediagnostiek, zorgzwaarte of kostenkenmerken. De voorwaarden moeten daarvoor wel goed ingekaderd worden. Om daartoe te

0
87

Wilt u dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een proefmaand af en lees al onze premium artikelen.

Bent u al abonnee? Log dan in en lees verder.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.