Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

NZa akkoord met overname ADRZ ziekenhuis

Carina van Aartsen is redacteur bij Zorgvisie, Skipr en Qruxx. Ze schrijft over alle sectoren van de zorg, maar vooral over de ouderenzorg en eerste lijn. Omdat daar nu de grootste uitdagingen liggen: voor de zorg zelf maar ook voor de samenleving. Als aandachtsgebieden heeft zij de thema´s: governance, zorgverzekeraars en financiën.
Het Erasmus MC mag het Zeeuwse Admiraal de Ruyter Ziekenhuis overnemen.
admiraal-de-ruyter-ziekenhuis.vierkant.jpg

Dat laat de NZa vandaag weten. 

Fusie
Het Erasmus MC in Rotterdam en het ADRZ in Goes en Vlissingen, maakten in maart hun voornemen voor de overname bekend. Zij blijven zelfstandig functioneren, al gaan de specialisten van beide ziekenhuizen wel nauwer samenwerken. De cruciale zorg die beide ziekenhuizen nu bieden, verandert niet.

NZa
De NZa voert bij fusies in de zorg een procedurele toets uit. Zij gaat na of beide instellingen de plannen zorgvuldig hebben afgestemd met de betrokken stakeholders, zoals de medezeggenschapsorganen en de patiënten- en cliëntenraden. Na de instemming van de NZa kunnen de ziekenhuizen hun plannen nu voorleggen aan de Autoriteit Consument en Markt. Die kijkt naar de gevolgen voor de concurrentie.

Dossier Governance
In het dossier Governance staan artikelen over de wijze van besturen, de gedragscode en het toezicht op organisaties.
Lees meer >>

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.