Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

NZa beboet frauderende artsen

Mark van Dorresteijn
Twee huisartsen hebben een boete van 2.050 euro gekregen voor het dubbel declareren van bloedafnames. De artsen ontvingen voor deze afnames vergoedingen van het ziekenhuis en declareerden daarnaast een consulttarief.
NZa beboet frauderende artsen

Inmiddels hebben de huisartsen het teveel gedeclareerde bedrag terugbetaald. De NZa beschouwt dat als boeteverlagende omstandigheid. De huisartsen overtraden met deze handelswijze artikel 35 van de Wmg. Als zorgaanbieders dubbele vergoedingen ontvangen voor dezelfde handeling, wordt de consument benadeeld, zo oordeelt de NZa in haar boetebesluit.

Derde arts boetevrij

Een derde huisarts heeft geen boete opgelegd gekregen: zijn handelen was niet verwijtbaar omdat hij vanaf het begin actie heeft ondernomen om onrechtmatige betalingen te voorkomen. Hij gaf vanaf het begin aan niet mee te willen werken aan mogelijk onrechtmatige betalingen, ondernam daadwerkelijk actie en stortte de bedragen terug die hij ontving van het ziekenhuis. (Zorgvisie – Mark van Dorresteijn | Twitter)

Lees ook:

UVIT spoort meer zorgfraude op in 2010

Frauderende directrice Ansa blijft langer vast

Strengere aanpak verzekeringsfraude

Zorgvisie magazine

Interesse in meer achtergronden? Word nu abonnee van Zorgvisie.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.