Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

NZa geeft SHO Centra toestemming voor overname

Carina van Aartsen is redacteur bij Zorgvisie, Skipr en Qruxx. Ze schrijft over alle sectoren van de zorg, maar vooral over de ouderenzorg en eerste lijn. Omdat daar nu de grootste uitdagingen liggen: voor de zorg zelf maar ook voor de samenleving. Als aandachtsgebieden heeft zij de thema´s: governance, zorgverzekeraars en financiën.
De Nederlandse Zorgautoriteit heeft haar goedkeuring gegeven aan de voorgenomen overname van het Klinisch Chemisch Laboratorium van de Saxenburgh Groep in Hardenberg door SHO Centra voor medische diagnostiek.
Allergiediagnostiek.sho.png
Foto: SHO

De nieuwe organisatie gaat Diagnostisch Centrum Vechtdal heten.

Eerste- en tweede lijn
SHO en de Saxenburgh Groep laten weten intensief te gaan samenwerken op het gebied van regionale integratie van diagnostiek. Het Centrum combineert de kennis, ervaring en innovatiekracht van SHO Centra met de dienstverlening van het ziekenhuislab.

Kostenbesparing
SHO zegt dat de overname past bij de eigen groeistrategie als aanbieder van medische diagnostiek in zowel de eerste- als tweede lijn. SHO wil hier op ‘innovatieve wijze invulling aan geven’ onder andere door efficiënte logistiek en nieuwe ICT oplossingen. Voor het ziekenhuis levert de overname van het laboratorium een kostenbesparing op. De Saxenburgh Groep kan zich met de overdracht van het laboratorium meer richten op de kernactiviteiten van haar dienstverlening: ziekenhuis- en ouderenzorg. 

Dossier Personalia
In het dossier personalia volgt Zorgvisie alle wisselingen in raden van bestuur en raden van toezicht van zorginstellingen en gerelateerde organisaties. Daarnaast ook meldingen van prijzen, belangrijke prestaties en koninklijke onderscheidingen.
Lees meer >>

Dossier Arbeidsmarkt
Door overheidsbezuinigingen zijn zorgorganisaties geneigd hun HR-beleid anders vorm te geven. In dit dossier verzamelt Zorgvisie nieuws, achtergronden en opinie over arbeidsmarktgerelateerde zaken in de zorg.
Lees meer >>

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.