Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

NZa onderzoekt declaraties Altrecht ggz

Mark van Dorresteijn
De Nederlandse Zorgautoriteit heeft Altrecht ggz verrast met een onaangekondigd onderzoek naar ‘een specifiek onderdeel van de zorg’.
NZa onderzoekt declaraties Altrecht ggz
Foto: ANP - Lex van Lieshout

Het onderzoek is maandagochtend 10 februari gestart en richt zich op de vraag of de organisatie – al dan niet bewust – mogelijk onjuiste of onterechte declaraties met betrekking tot een specifiek onderdeel van de zorg heeft verstuurd. Woordvoerder Karien Heijstek legt uit dat het onderzoek tot enkele maanden in beslag neemt. ‘Wat de NZa precies gaat onderzoeken weten we nog niet.’, voegt ze daar aan toe. ‘We verlenen uiteraard onze volledige medewerking en geven volledige inzage in onze administratie.’

Patiëntenzorg

Voor Altrecht komt het onderzoek van de NZa onverwacht. We verlenen uiteraard onze volledige medewerking en geven volledige inzage in onze administratie. Als er onjuist of onterecht gedeclareerd is willen we dat graag weten.

Correct declareren

De NZa houdt verscherpt toezicht op de ggz en besteedt extra aandacht aan correct declareren. Al dan niet bewust te veel declareren leidt tot hogere zorgkosten, die uiteindelijk door de consument in zijn premie voor de zorgverzekering worden betaald. De NZa kan, als een zorgaanbieder teveel declareert, handhaven en bijvoorbeeld een aanwijzing, een last onder dwangsom en/of een boete opleggen.

Dot / dbc

In de ziekenhuiszorg worden behandelingen afgerekend via dot’s (dbc’s op weg naar transparantie). De ggz begint net aan dbc’s. Lees in dit dossier over het wel en wee van de dbc.
Bekijk het dossier

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.