Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

NZa: Overeenstemming over zorgzwaarte

Zorgkantoren en zorgaanbieders bereiken in snel tempo overeenstemming over de zorgzwaarte van hun cliënten, dit meldt De Nederlandse Zorgautoriteit (NZa).

In de budgetronde van juli hebben veel instellingen en zorgkantoren overeenstemming bereikt over de zorgzwaarte van cliënten die verblijven in een AWBZ-instelling. Wanneer beide partijen overeenstemming hebben bereikt, sturen ze een gezamelijk ondertekende dubbelzijdige opgave naar de NZa. Het aantal tweezijdig ondertekende opgaven bedroeg vorige maand 92 procent. In april dit jaar was nog veertig procent van de opgaven tweezijdig.

Minimale eis

Voor een zorgvuldige invoering van de zzp’s is het volgens de NZa een vereiste dat minimaal negentig procent dubbelzijdig is ingediend. In de julironde bedroeg dit percentage voor de sector verpleging en verzorging 95 procent, voor de gezondheidszorg negentig procent en voor de ggz-sector was 82 procent dubbelzijdig ingedient. De minimale eis is daarmee gehaald en de NZa kan dus beginnen met het berekenen van de definitieve prijzen. (Zorgvisie – Jolande den Hollander)

Lees ook:

Grote ‘zzp-verliezer’ krijgt regeling op maat

Strengere eisen voor aanleveren gezamenlijke ZZP

‘Invoering zzp’s gaat te snel’

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.