Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

NZa regelt geld voor ambulancedienst Walcheren

Redacteur KinderopvangTotaal
De extra ambulancepost in Walcheren blijft bestaan. De Nederlandse Zorgautoriteit verhoogt het budget van Connexxion Ambulancezorg zodat de ambulancevoorziening in Zeeland gegarandeerd is.
NZa regelt geld voor ambulancedienst Walcheren

De Nederlandse Zorgautoriteit heeft besloten het budget voor Connexxion Ambulancezorg te verhogen. Op die manier wil de marktbewaker de extra ambulancepost op Walcheren behouden. “Als wij dit niet zouden doen, kunnen verzekeraars niet genoeg ambulancezorg voor de inwoners van Walcheren inkopen en aan de zorgplicht voor hun verzekerden voldoen,” zegt de NZa. Met de extra ambulance kunnen patiënten in de kop van Walcheren binnen de normtijd van 45 minuten naar de spoedeisende hulp van een ziekenhuis worden gebracht.

Normtijd

Na de fusie van twee Zeeuwse ziekenhuizen en het gedeeltelijk verdwijnen van spoedeisende hulp in Vlissingen konden veel inwoners van Walcheren niet binnen de normtijd naar een spoedeisende hulp (SEH) komen. In 2009 is daarom een extra ambulancepost op Walcheren geopend.

Huidige budget

In 2011 kreeg de NZa het verzoek van Connexxion Ambulancezorg om voor de ambulancepost extra middelen beschikbaar te stellen. Omdat die er niet zijn binnen het huidige budget, heeft de NZa besloten het budget te verhogen. (Zorgvisie – Carolien Stam / foto: ANP Lex van Lieshout)

Lees ook:

Ambulancezorg Zeeland onder verscherpt toezicht

Snelle komst ambulance met app

Tijdelijk contract voor aanbieders ambulancezorg

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.