Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

NZa stelt nieuwe DBC-tarieven 2008 vast

De Nederlandse Zorgautoriteit (NZa) heeft de DBC-tarieven 2008 vastgesteld. In deze tarieven zijn de nieuwe normtijden opgenomen. De eerder in september vastgestelde tarieven komen hiermee te vervallen.
NZa stelt nieuwe DBC-tarieven 2008 vast

Uurtarief stijgt

In de DBC-tarieven 2008 zijn de nieuwe normtijden opgenomen. Naast aanpassing van de normtijden is ook het uurtarief voor medisch specialisten op juiste wijze trendmatig aangepast. Hierdoor stijgt het uurtarief van 133,50 euro naar 135,50 euro. In de documentatie van DBC-Onderhoud (te vinden op de website www.dbconderhoud.nl) staan nog enkele specialisme specifieke correcties en aanvullingen in de tarieven.

DBC-Onderhoud

DBC-Onderhoud stelt de prestaties en tarieven voor de DBC’s op. De NZa is verantwoordelijk voor de formele vaststelling van de prestaties en tarieven. De website van de NZa biedt meer informatie over de nieuwe tarieven (en de bijbehorende beleidsregels) kunt in het DBC-dossier. (NZa)

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.