Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties2

NZa: Zorgverzekeraars deden te weinig rondom sluitingen ggz

Sterre ten Houte de Lange
Redacteur bij Skipr, Zorgvisie en Qruxx. Speciale aandachtsgebieden: jeugdzorg, ggz, gehandicaptenzorg, ouderenzorg, personeelsbeleid en zorgtechnologie.
De Nederlandse Zorgautoriteit (NZa) vindt dat ‘niet iedere zorgverzekeraar even proactief’ in de gaten hield of hun verzekerden geschikte zorg kregen na het sluiten van verschillende ggz-instellingen.
Foto: SB Arts Media / stock.adobe.com
Premium

Vier ggz-instellingen kondigden een sluiting

Premium

Wilt u dit artikel lezen?


  Al abonnee? Log dan in

  2 REACTIES

  1. Deze verantwoordelijkheid van zorgverzekeraars valt onder wat ik wil noemen : de institutionele rol van zorgverzekeraars. Het gaat daarbij niet zozeer om “ patiënten-aantallen en volumina” , die een zorgverzekeraar contracteert. Maar om voldoende voorzieningen. Uit zowel overwegingen van toegankelijkheid als van kosten-beheersing is de institutionele rol van zorgverzekeraars essentieel. Hierbij past het representatie-model van zorgverzekeraars. Guus van Montfort.

  2. Lees alle reacties
  3. Dat zei ik gelijk al, als de zorgverzekeraars voldoen aan hun procentuele zorgplicht dan komen ze niet of nauwelijks in actie om sluiting te voorkomen. De 4 grote zorgverzekeraars (Zilveren Kruis, VGZ, Menzis, CZ) zien de invoering van het Zorgprestatiemodel ook als een goed middel om de GGZ te saneren.

  Geef uw reactie

  Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.