Olivier Gerrits: ‘Zilveren Kruis is ambitieus met transformatiegelden’

Tot en met 2022 is in totaal 425 miljoen euro gereserveerd als zogeheten transformatiegelden. Zorgaanbieders kunnen dit geld inzetten in de transitie naar de juiste zorg op de juiste plek. Berichten dat verzekeraars de gelden te streng zouden bewaken, weerspreekt zorgverzekeraar Zilveren Kruis ten stelligste.

Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Olivier Gerrits, directeur zorginkoop Zilveren Kruis. Foto: Zilveren Kruis

Eerder deze week stelde Chris van den Haak van BDO dat zorgverzekeraars de inzet van de transformatiegelden zouden remmen. ‘Wij herkennen ons onvoldoende in het verhaal van BDO’, meldt Olivier Gerrits, directeur Zorginkoop bij Zilveren Kruis. Een belangrijk punt waar Zilveren Kruis over valt, is de stelling dat zorgverzekeraars alleen transformatiegelden ter beschikking zouden stellen als er minder geld zou gaan naar andere onderdelen van het ziekenhuis.

Geen uitruilvoorwaarden

Gerrits: ‘Wat Zilveren Kruis betreft is er absoluut geen sprake van uitruilvoorwaarden. Wij hebben de transformatiegelden apart gereserveerd. Ze zijn dus niet gekoppeld aan andere onderhandelingen. En ook niet aan de

0
985

Wilt u dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een proefmaand af en lees al onze premium artikelen.

Bent u al abonnee? Log dan in en lees verder.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.