Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

OLVG en Lucas Andreas mogen samen verder

Carina van Aartsen is redacteur bij Zorgvisie, Skipr en Qruxx. Ze schrijft over alle sectoren van de zorg, maar vooral over de ouderenzorg en eerste lijn. Omdat daar nu de grootste uitdagingen liggen: voor de zorg zelf maar ook voor de samenleving. Als aandachtsgebieden heeft zij de thema´s: governance, zorgverzekeraars en financiën.
Het Onze Lieve Vrouwe Gasthuis en het Sint Lucas Andreas Ziekenhuis mogen verder gaan met fuseren.
OLVG en Lucas Andreas mogen samen verder

De NMa heeft de twee Amsterdamse topklinische ziekenhuizen hiervoor vandaag toestemming gegeven.

Spoedzorg blijft

Beide ziekenhuizen houden hun 24/7-spoedeisende hulp, hun intensive care op het huidige niveau en hun afdeling verloskunde. Bij het OLVG werken circa 3.000 medewerkers van wie 180 medisch specialisten. Bij het Sint Lucas Andreas Ziekenhuis werken circa 2.200 medewerkers van wie 120 medisch specialisten. Komende maanden wordt een bestuurlijk model uitgewerkt voor de nieuwe organisatie. De bestuursvoorzitters laten weten dat er geen gedwongen ontslagen zullen vallen als gevolg van deze fusie.

Zorgbestuurders

Hans van der Schoot, voorzitter raad van bestuur van het Sint Lucas Andreas Ziekenhuis: ‘We zijn blij dat we verder kunnen met de uitwerking van de bestuurlijke fusie. Deze fusie is belangrijk om een intensievere samenwerking mogelijk te maken.’ Douwe Hemrika, voorzitter raad van bestuur van het OLVG: ‘Het OLVG en het Sint Lucas Andreas Ziekenhuis willen samen meer gespecialiseerde behandelingen in één van beide ziekenhuizen concentreren. Hiermee wordt de zorg voor patiënten in de regio Amsterdam doelmatiger en van hogere kwaliteit.’ (Zorgvisie-Carina van Aartsen)

Lees meer:

OLVG sluit 2011 met winst af

Moeder-baby-units Sint Lucas Andreas Ziekenhuis staan leeg

VUmc en AMC vormen samen Academisch Medische Alliantie

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.