Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

OLVG en Sanquin starten Labcombinatie

De laboratoria van het OLVG ziekenhuis en bloedbank Sanquin starten samen een nieuwe dienstverlening: OLVG Sanquin Labcombinatie. Hiertoe hebben de bestuurders een meerjarenovereenkomst getekend.
bloedbusjes400.jpg

De samenwerking moet één loket voor laboratorium-dienstverlening creëren met korte doorlooptijden. Bestuurders van OLVG en Sanquin Diagnostiek versterken de lopende samenwerking hiervoor met het ondertekenen van een meerjarenovereenkomst. Beide organisaties houden hun zelfstandigheid en eigen identiteit, schrijft Sanquin in een persbericht. Daar waar samenwerking voordeel oplevert, gaat de Labcombinatie een belangrijke rol spelen. ‘Dankzij de bundeling van kennis en specialismen is Labcombinatie de meest complete diagnostische organisatie van Nederland. Door centralisatie is de efficiency maximaal en is een complete en betrouwbare diagnostiek voor de patiënt en zorgverleners beschikbaar. OLVG Laboratoria en Sanquin Diagnostiek zetten hiermee een eerste stap naar een bredere samenwerking met andere laboratoria.’

Duidelijkheid
De laboratoria van OLVG richten zich zowel op de basis als op meer complex onderzoek op het gebied van de klinische chemie, medische microbiologie, pathologie en moleculaire diagnostiek. ‘Dankzij de combinatie van ziekenhuis- en gecentraliseerde laboratoria krijgen de meeste onderzoeken, ook de bijzondere, een zeer korte doorlooptijd, waardoor zowel arts als patiënt zo snel mogelijk duidelijkheid krijgen.’

Dossier Innovatie
Innovatie is nodig om kwaliteit en betaalbaarheid van zorg te garanderen. In dit dossier: nieuws, blogs en achtergronden over zorginnovatie.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.