Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

OLVG neemt grootste Spoedeisende Hulp in gebruik

Het Onze Lieve Vrouwe Gasthuis (OLVG) in Amsterdam heeft vrijdag haar nieuwe afdeling spoedeisende hulp (SEH) in gebruik genomen. Met een oppervlakte uitbreiding van 800 naar 2000 vierkante meter is het de gootste SEH van Nederland.

De vernieuwde afdeling Eerste hulp beschikt over twee shock-rooms, kinderkamers, een psychiatrische ruimte, een speciale douchekamer voor brand- en chemische verwondingen, een behandelkamer voor een oogarts, KNO-arts en kaakchirurg, een kamer voor eerste harthulp en een observatorium. Ook heeft het ziekenhuis rekening gehouden met artsen in opleiding. In een speciale ruimte kunnen zij achter glas de behandeling in de shock-room volgen. (ANP)

De afdeling werkt op basis van een zogeheten triagesysteem, dat patiënten indeelt op basis van urgentie. Na een screening komen patiënten, afhankelijk van urgentie, terecht op de Emergency Care, Urgent Care of Short Care. Het ziekenhuis wil met de indeling de ruimtes efficiënter benutten.

Lees ook:

Specialisten mken SEH efficiënter

Ook OLVG bewaakt kinderafdeling

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.