Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

OLVG sluit 2011 met meer winst af

Redacteur KinderopvangTotaal
Het Onze Lieve Vrouwe Gasthuis in Amsterdam heeft ondanks “ongekende korting op de financiën” het boekjaar 2011 af weten te sluiten met een netto winst van 4,6 miljoen euro. De winst is bijna verdubbeld ten opzichte van het boekjaar 2010, toen het bedrijfsresultaat 2,5 miljoen euro bedroeg.
OLVG sluit 2011 met meer winst af

De bedrijfsopbrengsten van het OLVG zijn ten opzichte van 2010 gestegen met 7, 7 miljoen euro. Een belangrijk aandeel daarin hebben de subsidies, die met 4,2 miljoen euro – afgerond – in 2011 zijn gestegen ten opzichte van het jaar ervoor tot 21,1 miljoen euro.

Jaardocument

De raad van bestuur laat weten in haar voorwoord van het Jaardocument 2011 dat efficiënter werken en besparingen in 2011 het bedrijf een eind op weg hebben gebracht. ‘Om ook in de toekomst te kunnen blijven investeren en innoveren, moeten we ons werk efficiënter inrichten en flink besparen.’

Partners

De locatie Prinsengracht van het OLVG staat in de verkoop, de aanschaf van een nieuw epd is voorlopig uitgesteld. Verder kondigen de raad van bestuur en de raad van toezicht aan dat zij ‘keuzes maken in samenwerking en concentratie.’ Met het Sint Lucas Andreas Ziekenhuis in Amsterdam is eind 2011 afgesproken bestuurlijk te fuseren. ‘Andere regionale partners zijn het BovenIJ Ziekenhuis en het AMC, ’ aldus prof .dr. Cerfontaine namens de raad van toezicht. (Zorgvisie – Carolien Stam / foto: ANP Lex van Lieshout)

Lees meer

IJsselmeerziekenhuizen MC Groep boeken forse winst

Winstuitkering bij ziekenhuizen ‘een groot risico’

Maasstad schrijft rode cijfers door Klebsiella-bacterie

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.