Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties2

OLVG zet panden in de verkoop

De raad van bestuur van het Onze Lieve Vrouwe Gasthuis (OLVG) in Amsterdam heeft besloten de vernieuwbouw van het OLVG-Prinsengrachtziekenhuis stop te zetten en de panden aan de Prinsengracht en de Kerkstraat te verkopen.
OLVG zet panden in de verkoop

Het besluit is ingegeven onder financiële druk. “De minister van VWS heeft alle ziekenhuizen gezamenlijk voor 2011 een korting van bijna een half miljard euro opgelegd”, zegt woordvoerder Miek Warnaar van het OLVG. “Om aan iedereen de beste zorg te kunnen blijven leveren in Amsterdam en een toonaangevend en gastvrij ziekenhuis te blijven, zijn we genoodzaakt scherp op onze financiën te letten en keuzes te maken. Keuzes maken voor investeringen en verbouwingen die echt noodzakelijk zijn. Kortom, waar we geld aan moeten uitgeven. Daarom heeft de raad van bestuur besloten de vernieuwbouw van het OLVG-Prinsengrachtziekenhuis stop te zetten en het pand aan de Prinsengracht te verkopen.”

Vraagprijs

Over de prijs die het pand aan de Prinsengracht moet opleveren is nog geen duidelijkheid. “Een mogelijke vraagprijs is zeer afhankelijk van de ontwikkelingen op de vastgoedmarkt en de mogelijke bestemming van het pand.”

Samenwerking

Samenwerking met andere Amsterdamse ziekenhuizen is volgens het OLVG noodzakelijk om verder te kunnen. Warnaar: “Uitgaande van de eigen strategie en kracht zetten we in op samenwerking met ziekenhuizen in de regio. Waarbij ons primaire doel is de bewoners in de regio de beste zorg te bieden, zowel in het basisaanbod als op topklinische terreinen. Op het gebied van strategische samenwerking hebben we met een aantal partners in de Amsterdamse regio de mogelijkheden verkend en zijn raamovereenkomsten opgesteld.” (Zorgvisie – Wouter van den Elsen / Twitter)

Lees meer:

OLVG verkleint bestuur

Ziekenhuizen moeten inkrimpen in 2012

Banken draaien geldkraan dicht, ziekenhuizen in problemen

2 REACTIES

  1. @Meryem. Op de site van het OLVG staat:
    Wel willen we gastvrije en kwalitatief goede zorg blijven leveren aan patiënten in het centrum van Amsterdam. In samenspraak met de toekomstige koper of ontwikkelaar van het pand, gaat het OLVG bekijken hoe we polikliniekruimten en een diagnostisch centrum kunnen behouden op de Prinsengracht.

  2. Lees alle reacties

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.