Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

OM eist celstraf voor ‘ontucht’ door verpleegkundige

Redactie Zorgvisie
Een voormalig psychiatrisch verpleegkundige van de Gelre Ziekenhuizen moet als het aan het Openbaar Ministerie ligt een jaar de cel in.
OM eist celstraf voor ‘ontucht’ door verpleegkundige
Foto: ANP/Lex van Lieshout

Hij zou gedurende een jaar meerdere seksuele contacten hebben gehad met een patiënte.

Ontkenning

De 59-jarige verpleegkundige weersprak dinsdag in de rechtbank in Zutphen de aantijgingen. De man werd begin 2011 na intern onderzoek van het ziekenhuis in Apeldoorn op staande voet ontslagen als verpleegkundige op de psychiatrische afdeling. Wel erkende hij dat hij buiten werkuren de aangeefster heeft opgezocht. Dit is opvallend omdat hij zelf in het ziekenhuis een protocol bepleitte dat dit niet toestaat.

Weerbaarheidstraining

De aangeefster was 18 toen ze in 2009 op de psychiatrische afdeling werd opgenomen. Na haar opname kreeg ze een weerbaarheidstraining die door de verdachte verpleegkundige en een collega afwisselend werd gegeven. Hij bood aan haar naar de trainingen te rijden omdat ze daar zelf moeilijk kon komen, hoewel zijn leidinggevende hem dat afraadde. Na afloop van de trainingen kwam het meisje vaak laat thuis. Volgens het OM reed hij haar naar een bos in Hall en hadden ze in de auto geslachtsgemeenschap. De ontucht zou gedurende een jaar hebben plaatsgehad.

‘Telefoon gehackt’

De raadsman van de verdachte benadrukte dat de aangeefster een geestelijke stoornis heeft. Zo beschrijft ze vele seksueel getinte sms’jes van de verdachte, maar die zijn nooit aangetroffen, meende de raadsman. De verdachte zelf zegt dat zijn telefoon was gehackt. De rechter doet uitspraak op 6 augustus.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.