Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

OM legt beslag op Marokkaanse rekeningen U en Zo

Het Openbaar Ministerie (OM) in Rotterdam heeft deze week beslag gelegd op bankrekeningen, grond en onroerend goed in Marokko van vier voormalig bestuursleden van de thuiszorginstelling U en Zo.

De vier bestuurders werden in maart van dit jaar aangehouden op verdenking van fraude met AWBZ-gelden. Justitie verdenkt hen onder meer van valsheid in geschrifte, verduistering, witwassen en deelneming aan een criminele organisatie. Een van hen is inmiddels op medische gronden vrijgelaten, de overige drie zitten nog vast. Deze week reisde een team van de Rotterdamse politie en openbaar ministerie naar Marokko om daar beslag te leggen op de goederen. In totaal werd 550.000 euro, onroerend goed en grond geconfisqueerd.

Fraude

De verdachten verrijkten zichzelf door als gemachtigden op te treden namens de mensen die zorg nodig hadden. Het verschil tussen pgb-aanvraag en uitkering werd door de verdachten ‘afgeroomd’. Mogelijk honderden klanten van U en Zo werden op die manier ernstig gedupeerd. De zaak kwam aan het rollen nadat er verschillende keren cashgeld werd opgenomen in bedragen van boven de 25.000 euro. Inmiddels heeft U en Zo een doorstart gemaakt, nadat het bedrijf afgelopen maand failliet was verklaard. Stat in Zoetermeer heeft de zorginstelling overgenomen. (ANP)

Lees ook:

Bestuurders U en Zo Thuiszorg opgepakt

Bestuurders U en Zo maand langer vast

U en Zo bestuurders opnieuw langer vast

Antwoord op de Kamervragen van de PVV

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.