Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

OM onderzoekt dood patiënte in Emmen

Mark van Dorresteijn
Het Openbaar Ministerie in Assen onderzoekt de dood van een 53-jarige vrouw uit Emmen. De vrouw overleed maandag tijdens de voorbereidingen op haar operatie in het Scheper Ziekenhuis in Emmen. Dat meldt RTV Drenthe.

Justitie vermoedt dat de vrouw op 12 oktober een niet-natuurlijke dood is gestorven. Het lichaam van de vrouw is overgebracht naar het Nederlands Forensisch Instituut in Den Haag. Daar is inmiddels sectie verricht. De uitslag is bekend, maar justitie onthoudt zich nog van commentaar.

Dossier kwijt?

Een woordvoerster van het Scheper Ziekenhuis in Emmen liet weten dat de vrouw tijdens de voorbereiding voor een operatie is overleden. Volgens RTV Drenthe zou de vrouw zijn overleden als gevolg van het toedienen van een verkeerd narcosemiddel. Jaren geleden zou de vrouw allergisch hebben gereageerd op het gebruikte narcosemiddel en als gevolg daarvan een hartstilstand hebben gekregen. Hiervan zou een aantekening zijn gemaakt in haar dossier. Bronnen rond de familie vertellen dat het dossier was kwijtgeraakt en dat de vrouw voor de operatie van maandag hetzelfde middel weer zou hebben gekregen. De vrouw had tijdens de preoperatieve screening een kort gesprek met een anesthesioloog, maar zij zou daar een slecht gevoel aan over hebben gehouden.

Geen strafzaak

Zowel het OM als het Scheper ziekenhuis hebben melding hiervan gedaan bij de Inspectie voor de Gezondheidszorg. Het OM benadrukt dat er geen sprake is van een strafzaak, maar dat betekent niet dat er geen zaak van kan komen. Het Scheper ziekenhuis is zelf een intern onderzoek gestart naar de handelingen van de betrokkenen in de periode voorafgaand aan het overlijden van de vrouw. De uitslag van het onderzoek wordt binnen zes weken verwacht. Op dit moment wil het ziekenhuis ‘uit privacyoverwegingen’ geen commentaar geven. (Zorgvisie – Carina van Aartsen)

Lees ook:

Arts en ziekenhuis falen bij maagoperatie in Emmen

Scheperziekenhuis ontslaat maagchirurg

Maagspecialist Emmen eerder veroordeeld

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.