Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Ombudsman duikt in medische missers

Stichting De Ombudsman begint een onderzoek naar de afhandeling van schadeclaims en klachten na een vermijdbare medische fout.

Volgens de Ombudsman laat de letselschaderegeling na medische fouten nog veel te wensen over. Slachtoffers van medische missers kunnen aan het onderzoek meewerken door op www.deombudsman.nl een enquête in te vullen. Daarna zal De Ombudsman diepgaand dossieronderzoek doen op een selectie van de inzendingen.

Schuldvraag

De Stichting is vooral geïnteresseerd in de afhandeling van claims en de drempels die patiënten daarbij ondervinden. Jurist Rogier de Haan, van de Stichting: “We hebben al enkele honderden reacties van patiënten. De helft van hen is langer dan drie jaar omdat de schuldvraag nog steeds niet vaststaat. Terwijl bij verkeersslachtoffers de aansprakelijkheid meestal direct vaststaat. Twee jaar daarna moet er duidelijkheid zijn over de schade.” De Ombudsman hoopt onder meer te bereiken dat grote schadeverzekeraars van ziekenhuizen de ‘gedragscode letselschade’ ondertekenen.

(ZorgVisie-Carina van Aartsen)

Lees ook:

‘Vergoeding bij uitblijven thuiszorg’

‘Geen vervolging chirurgen Boxmeer’

Radboud mag hartoperaties hervatten

Links:

De Ombudsman-enquête

MediRisk

Centramed

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.