Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Ommelander Ziekenhuis heeft ‘eerste geheel vrouwelijke stafbestuur’

Carina van Aartsen is redacteur bij Zorgvisie, Skipr en Qruxx. Ze schrijft over alle sectoren van de zorg, maar vooral over de ouderenzorg en eerste lijn. Omdat daar nu de grootste uitdagingen liggen: voor de zorg zelf maar ook voor de samenleving. Als aandachtsgebieden heeft zij de thema´s: governance, zorgverzekeraars en financiën.
Het stafbestuur in het Ommelander Ziekenhuis bestaat voor het eerst geheel uit vrouwen.
Stafbestuur Ommelander Ziekenhuisgroep
v.l.n.r. Nies Goelema, Judith Blaauw, Margot Boeve en Antoinette Hogenkamp

Zij zijn per 1 januari aangetreden. De nieuwe stafbestuurders zijn naar eigen zeggen met veel enthousiasme aan hun taak begonnen.

Ommelander Ziekenhuis

Voorzitter Antoinette Hogenkamp: ‘Het Ommelander Ziekenhuis is in beweging. In de zomer verhuizen we naar nieuwbouw in Scheemda. Deze verhuizing is meer dan alleen een locatieverandering. Voor ons is er ook de uitdaging om de zorg zelf te ontwikkelen. Met kortere lijnen naar patiënten en naar andere zorgverleners. Als ziekenhuis moeten we ervoor zorgen dat we blijven innoveren, maar ook dat we verankerd blijven in de regio. We zijn zeer gemotiveerd daar mede vorm aan te geven.’

Nieuwbouw

Begin 2016 is in Scheemda gestart met de bouw van het nieuwe Ommelander Ziekenhuis. Inmiddels bevinden de bouwwerkzaamheden zich in de afrondende fase. Conform planning zal het gebouw begin 2018 opgeleverd worden door de aannemer. Op 30 juni is de verhuizing gepland. Op dat moment worden de huidige locaties in Delfzijl en Winschoten gesloten. Het ziekenhuis heeft plannen om op diverse plaatsen in de regio servicepunten te openen.

Stafbestuur

In het nieuwe stafbestuur zitten: klinisch psycholoog Antoinette Hogenkamp, voorzitter;  orthopedisch chirurg Nies Goelema, vice-voorzitter; kinderarts Margot Boeve, secretaris/penningmeester en gynaecoloog Judith Blaauw. Het Ommelander Ziekenhuis Groningen maakt sinds december 2015 onderdeel uit van het Universitair Medisch Centrum Groningen (UMCG). Binnen het UMCG fungeert het als volledig zelfstandig ziekenhuis.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.