Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Omring en gemeente Hoorn begraven strijdbijl

Thuiszorgorganisatie Omring spant geen bodemprocedure aan tegen de gemeente Hoorn over de tarieven voor huishoudelijke hulp in 2007 en 2008. De gemeente betaalt in de komende jaren één uurtarief van 21,50 euro.
Omring en gemeente Hoorn begraven strijdbijl

Omring daagde Hoorn in 2008 voor de rechter om de gemeente te dwingen meer te betalen voor huishoudelijke hulp. De zorgorganisatie moest veel meer goedkope thuiszorg leveren dan contractueel was afgesproken en leed hierop veel verlies. In een kort geding bepaalde de rechter dat Omring voor die zorg hogere tarieven moest krijgen. Maar in hoger beroep luidde het vonnis dat een bodemprocedure noodzakelijk was voor een definitief oordeel en dat Omring het extra betaalde bedrag terug moest betalen.

Blik naar voren

De zorgorganisatie ziet nu af van zo’n bodemprocedure. “We zijn na het hoger beroep in conclaaf gegaan met de gemeente”, zegt woordvoerster Ilja Haenen van Omring. “Het tarief dat de gemeente nu gaat betalen, is acceptabel. Wij willen de blik naar voren richten en een goede relatie behouden.” Het te veel ontvangen bedrag heeft Omring inmiddels terugbetaald.

Goede contacten

Wethouder Ronald Witteveen is “uitermate tevreden”. “Het is goed dat we niet meer worden afgeleid van waar het om gaat: de zorg.” De verstandhouding met Omring heeft volgens hem niet geleden onder het conflict. “In het persoonlijke vlak hebben we altijd goede contacten gehad, dat was misschien ook wel de basis om de strijdbijl te begraven.”

Eén tarief

De gemeente Hoorn gaat in 2009 en 2010 aan iedere zorgaanbieder 21,50 betalen voor alle huishoudelijke hulp. In 2008 hanteerde ze nog twee tarieven: 14 euro voor de eenvoudige hulp – het leeuwendeel – en 21 voor de complexere soort. (Zorgvisie – Krista Kroon)

Lees ook:

Omring moet gemeente Hoorn terugbetalen

Gemeente Hoorn in hoger beroep tegen Omring

Omring wil in overleg met gemeente Hoorn

Gemeente Hoorn verliest rechtszaak thuiszorg Omring

Omring wil via rechter Wmo-contract openbreken

Vilente verliest kort geding Renkum

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.