Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties1

Omring stoot huishoudelijke hulp af

Omring heeft overeenstemming bereikt met TSN Thuiszorg en Zorgkompas om de activiteiten van haar dochter voor huishoudelijke hulp over te nemen.
Omring stoot huishoudelijke hulp af

Omring noemt in een persbericht twee redenen voor de overnamen. Omring wil zich primair richten op verpleging en verzorging en OTS draait met verlies. Bij de overname zijn bijna 5000 klanten en ruim 1200 medewerkers betrokken. Door de overname blijven de hulp en werkgelegenheid behouden.

NZa

Omring gaat zich primair richten op verpleging en verzorging. Daarnaast lijdt OTS verlies en ziet onvoldoende mogelijkheden om dat om te buigen naar een positief resultaat. Om deze redenen heeft Omring het voornemen de activiteiten van OTS over te laten nemen door TSN Thuiszorg en Zorgkompas. Genoemde partijen verwachten een definitieve overeenkomst te kunnen sluiten, met een overnamedatum tussen 1 maart en 1 april a.s. De daadwerkelijke overnamedatum hangt af van toestemming van de Nederlandse Zorgautoriteit. De vakbonden, OR en cliëntenraad zijn betrokken bij de overname. Gemeenten, medewerkers en klanten zijn over de overname geïnformeerd.

TSN en Zorgkompas

TSN Thuiszorg en Zorgkompas zijn bekende organisaties voor gemeenten in de regio’s waar OTS hulp bij het huishouden levert (West-Friesland, Kop van Noord-Holland en Texel). Beide organisaties leveren al jarenlang hulp bij het huishouden aan klanten in de regio. Zij zien de veranderingen in de Wmo (per 1 januari 2015) als kans om hun activiteiten verder uit te breiden.

Door de overname zijn klanten ervan verzekerd dat zij hun vertrouwde hulp zoveel mogelijk houden. Medewerkers voor hulp bij het huishouden behouden hun baan onder dezelfde voorwaarden als bij OTS.

1 REACTIE

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.