Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Omring wil in overleg met gemeente Hoorn

Thuiszorgaanbieder Omring wil overleggen met gemeente Hoorn. Gisteren werd duidelijk dat de gemeente zes maanden lang het hogere tarief voor eenvoudige zorg moet betalen. Omring wil met overleg voorkomen dat Hoorn tegen dit vonnis in hoger beroep gaat.
Omring wil in overleg met gemeente Hoorn

“De rechter sprak het vonnis uit onder voorwaarde van een bankgarantie van Omring”, zegt Omring woordvoerder Ilja Haenen. “Dit betekent dat wij het extra ontvangen geld moeten terugbetalen als de uitspraak niet stand houdt bij hoger beroep.” Direct na de uitspraak heeft Omring de gemeente voor nader overleg uitgenodigd. “Omring wil graag met de gemeente Hoorn in overleg om tot een uitvoering van de uitspraak te komen waar de klanten, de gemeente én Omring bij gebaat zijn.”

Omring

Wethouder Ronald Witteveen van Hoorn zegt dat juristen op dit moment onderzoeken wat de mogelijkheden voor een hoger beroep zijn. “We zullen hier volgende week dinsdag een beslissing over nemen. We kijken of het besluit van de rechter om ons te dwingen te betalen voldoende onderbouwd is. Het is altijd onze lijn geweest in deze principekwestie in hoger beroep te gaan.” Witteveen sluit ook niet uit dat de gemeente met Omring om de tafel gaat. “Omring en de gemeente zijn natuurlijk partners voor goede zorg in de regio. Of we met Omring om tafel gaan zal ook dinsdag besloten worden. Over compromissen met Omring kan ik nog niets zeggen.”

Aanbesteding Wmo

De gemeente werkt in de loop van 2008 samen met 26 andere Noord-Hollandse gemeenten aan een nieuwe aanbesteding. “Vanaf 1 januari 2009 willen we nieuwe contracten hebben.” (Zorgvisie – Wouter van den Elsen)

Lees meer:

Gemeente Omring verliest rechtszaak thuiszorg Omring

Hoorn en Omring opnieuw voor rechter

Omring wil via rechter Wmo-contract openbreken

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.