Omstreden spotjes VWS alsnog van campagnesite

Minister Edith Schippers (VWS) haalt de radio- en televisiespotjes van de campagne ‘Nederland verandert, de zorg verandert mee’ van haar eigen site (dezorgverandertmee.nl). Gisterenmiddag wilde VWS hier nog niet aan omdat de uitspraak van de Reclame Code Commissie hier niet toe oproept. Er was echter discussie over de spotjes ontstaan en daar wil ze een eind aan hebben.
Omstreden spotjes VWS alsnog van campagnesite

De FNV vond de spotjes, die ook enige tijd op radio en tv waren, te weinig genuanceerd en te rooskleurig en legde ze voor aan de Reclame Code Commissie. Van de commissie hoefden de spotjes niet verwijdert te worden, maar Schippers vindt volgens haar woordvoerder dat de discussie het doel van de campagne vertroebelt, namelijk burgers informeren over de veranderingen in de zorg.

Oordeel

Een woordvoerder van VWS verklaarde gisteren. ‘Wij lezen uit het oordeel dat onze spotjes in overeenstemming zijn met de wet. Er staat letterlijk dat de klacht dat de spotjes misleidend zijn is afgewezen. Ook stelt

0
29

Wilt u dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een gratis proefmaand af of neem een abonnement. Al voor de prijs van 1 kop koffie per week (2,50 euro) kunt u onze premiumartikelen lezen.

Bent u al abonnee? Log dan in en lees verder.