Omstreden spotjes VWS alsnog van campagnesite

Minister Edith Schippers (VWS) haalt de radio- en televisiespotjes van de campagne ‘Nederland verandert, de zorg verandert mee’ van haar eigen site (dezorgverandertmee.nl). Gisterenmiddag wilde VWS hier nog niet aan omdat de uitspraak van de Reclame Code Commissie hier niet toe oproept. Er was echter discussie over de spotjes ontstaan en daar wil ze een eind aan hebben.

Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Omstreden spotjes VWS alsnog van campagnesite

De FNV vond de spotjes, die ook enige tijd op radio en tv waren, te weinig genuanceerd en te rooskleurig en legde ze voor aan de Reclame Code Commissie. Van de commissie hoefden de spotjes niet verwijdert te worden, maar Schippers vindt volgens haar woordvoerder dat de discussie het doel van de campagne vertroebelt, namelijk burgers informeren over de veranderingen in de zorg.

Oordeel

Een woordvoerder van VWS verklaarde gisteren. ‘Wij lezen uit het oordeel dat onze spotjes in overeenstemming zijn met de wet. Er staat letterlijk dat de klacht dat de spotjes misleidend zijn is afgewezen. Ook stelt

0
44

Wilt u dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een proefmaand af en lees al onze premium artikelen.

Bent u al abonnee? Log dan in en lees verder.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.