Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties2

Omzet Amsterdamse zorginstellingen stijgt

De opbrengsten bij de grootste 25 grote zorginstellingen in Amsterdam stegen met 3 procent in 2011, van 3872,4 miljoen euro naar 3992,3 miljoen euro. Dit blijkt uit een analyse van Zorgsectorinfo.nl, een internetdatabank met gegevens over zorginstellingen in Nederland.
Omzet Amsterdamse zorginstellingen stijgt

Volgens Zorgsectorinfo.nl nam ook het resultaat van de Amsterdamse zorg flink toe. Van 27,1 miljoen in 2010 naar 42,4 miljoen in 2011. Een stijging van maar liefst 56 procent. Het aantal personeelsleden bleef gelijk op ruim 40300 fte’s.

Winst

Alle zorginstellingen samen maakten een winst van 1 procent van de omzet, maar de verschillen onderling zijn groot. In het segment van ziekenhuizen en revalidatiecentra werden flinke winsten gemaakt, bijna 42 miljoen euro bij een omzet van bijna 2,5 miljard. In het segment verpleging en verzorging, gehandicaptenzorg en geestelijke gezondheidszorg was de situatie beduidend anders. Hier werd slechts 600 duizend euro winst gemaakt bij een omzet van bijna 1,5 miljard.

VUmc

Ook binnen de segmenten zijn de onderlinge verschillen behoorlijk. Alle ziekenhuizen lieten een positief resultaat zien, met als uitschieter het VU Medisch Centrum. Hier ging het resultaat (inclusief InGeest geestelijke gezondheidszorg) omhoog van 8,3 miljoen euro in 2010 naar 17,0 miljoen euro in 2011.

Verpleging en verzorging

Bij de verpleging en verzorging is het slechter gesteld met de winstgevendheid. Zes van de zeventien instellingen lieten rode cijfers zien. Van de vier grootste, samen goed voor meer dan 62 procent van de omzet binnen de verpleging en verzorging, kwamen zowel Osira Amstelring als Amsta voor het tweede jaar op rij in de rode cijfers terecht. (Zorgvisie – Wouter van den Elsen / Twitter / Beeld ANP Marcel Antonisse)

Lees meer:

Schuld ziekenhuizen groeit naar 2 miljard

Ziekenhuizen laten kleine omzetgroei zien

NZa deelt 65 miljoen groeiruimte uit

2 REACTIES

  1. Inderdaad DGo . Is hier weer, zoals vaker vertoond , sprake van een Freudiaans rekenfoutje : de gewenste uitkomst is de vader van de berekening.?? Maar met de ontslagvergoedingen van de te laat opgestapte en nog op te stappen bestuurders zal het resultaat wel zodanig gemanipuleerd kunnen worden dat krimp van het specialistenbudget weer kan dienen als seh.??

  2. Lees alle reacties

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.