Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

‘Onderbezetting oorzaak van incidenten bij Cordaan’

De cliëntenraad en familieleden van cliënten van zorginstelling Cordaan wijten verschillende incidenten bij de zorgleverancier aan onderbezetting. Op nieuwssite Zorgenwelzijn.nl doen cliënten hun verhaal naar aanleidng van de verdrinkingsdood van een bejaarde in Slotervaart twee weken geleden.
‘Onderbezetting oorzaak van incidenten bij Cordaan’

Cordaan heeft dit jaar en vorig jaar te maken gehad met een opeenvolging van incidenten. Naast de verdrinking vond dit jaar vermoedelijk een groepsverkrachting plaats in een woongroep voor licht verstandelijk gehandicapten. En vorig jaar haalde de tekortschietende zorg bij de verstandelijk beperkte Anja Jansen het nieuws.

Te weinig personeel

Zorg + Welzijn-journalist Han van de Wiel maakte vorig jaar een rondgang langs instanties en politiek. Ook dat leverde het beeld op dat Cordaan “te weinig personeel heeft en te vaak een beroep moet doen op ongekwalificeerde invalkrachten”. Daarnaast wordt Cordaan neergezet als een “kille, afstandelijke werkgever die het eigen personeel zou intimideren”.

Verbeteringen

De woordvoerder van Cordaan laat op de nieuwssite weten dat de voorvallen – die volgens de organisatie op zichzelf staan – zijn opgepakt. Wat betreft de zaak Anja Jansen is de zorginstelling gaan praten met alle betrokkenen (de cliënte, de verwijzer, de mantelzorger en Cordaan). “Er is een oplossing gevonden die alle partijen tevreden stelt. Dat heeft ook geleid tot verbetering van de samenwerking.” (Zorgvisie – Wouter van den Elsen / Twitter)

Lees meer:

Cordaan bespaart half miljoen op huisvesting

Emile Lohman wordt voorzitter toezicht Cordaan

Cordaan: ‘Verzorgingshuiszorg is onrendabel’

Brand in verzorgingshuis van Cordaan

Zorgvisie magazine

Interesse in meer achtergronden? Word nu abonnee van Zorgvisie.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.