Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Onderzoek naar virtual reality bij hersenbeschadiging

Redacteur Zorgvisie
Om meer inzicht te krijgen in de behoeften van patiënten met een hersenbeschadiging werken het UMC Utrecht, het Hersencentrum en virtual reality-bedrijf XL Lab samen in het NEMO Science Center aan een virtual reality-project.
VR-400-fotolia.jpg
Foto: Fotolia

Wetenschappers van de organisaties onderzoeken de hersenprestaties van patiënten die sinds hun beroerte cognitieve beperkingen ervaren, meldt virtual reality-bedrijf XL Lab in een persbericht. Het project dat ze hiervoor zijn gestart moet inzicht geven in de behoeften van deze patiëntengroep. Met virtual reality registreren ze de oogbewegingen van patiënten, een test die volgens de onderzoekers betere resultaten geeft dan de pen-en-papiertests die nu worden gebruikt.

Virtual reality in de zorg
Virtual reality wordt steeds meer ingezet in de zorg. Eerder lieten zeven grote jeugdzorginstellingen al weten angststoornissen te willen behandelen met behulp van virtual reality-programma’s. Een idee om eenzame ouderen via virtual reality met elkaar te verbinden won onlangs de Zorg voor Ouderen-hackathon in Den Haag. Ook het UMC Groningen maakt gebruik van de technologie; het ziekenhuis zet het in om patiënten met autisme te helpen zich te ontspannen.

Dossier Innovatie in de zorg Innovatie is nodig om kwaliteit en betaalbaarheid van zorg te garanderen. In dit dossier: nieuws, blogs en achtergronden over zorginnovatie. Lees meer >>

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.