Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Onderzoek: ‘Zorg duur, maar investeren loont’

Mark van Dorresteijn
Geld dat in de gezondheidszorg wordt gestoken is een goede investering. Elke euro levert 1,30 euro op. Dat staat in een onderzoek uitgevoerd door gezondheidseconoom Marc Pomp voor het ministerie van VWS. Dat meldt de NOS vandaag.
Onderzoek: ‘Zorg duur

De gezondheidseconoom concludeert dat de zorg weliswaar heel veel kost, circa 3500 euro per Nederlander per jaar. “Dat is heel veel geld, maar je krijgt er ook heel veel voor terug zoals betere gezondheid en een langer leven”, legt Pomp uit. “Als je dat probeert te waarderen in geld, en dat proberen gezondheidseconomen, dan kom je tot de conclusie dat de opbrengsten groter zijn dan de kosten.”

‘Bezuinigen zonder pijn gaat niet’

Pomp trekt zijn conclusie door naar de geplande bezuinigingen op de zorg en waarschuwt voor de gevolgen. “Er kan bezuinigd worden, maar niet zonder dat het iets kost. Het kost gezondheidswinst. Bezuinigen zonder pijn zal niet gaan in de zorg.” (Zorgvisie – Mark van Dorresteijn / Twitter)

Lees ook:”

KNMG: Investeer in ouderenzorg

VNG: ‘Gemeenten zien hun investering niet terug’

Agis investeert in ouderenzorg van Aveant

Zorgvisie magazine

Interesse in meer achtergronden? Word nu abonnee van Zorgvisie.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.