Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Onduidelijkheid over ‘medicijntaxi’ Utrecht

Redacteur Zorgvisie
Er heerst onduidelijkheid over de medicijntaxi die in de provincie Utrecht in gebruik is. Veel medewerkers van huisartsenposten kennen hem niet, of weten niet hoe hij kan worden ingezet.
Pillen.fotolia.gif
Foto: Fotolia

Dat meldt RTV Utrecht. Eerder noemden Primair Huisartsenposten en de St. Antonius Apotheek de taxi tegenover de omroep als oplossing voor het feit dat er geen nachtapotheken zijn in de provincie. Als patiënten hun medicijnen niet kunnen ophalen omdat de apotheek al gesloten is, komt de taxi ze kosteloos aan huis bezorgen.

Bestaan medicijntaxi
Medewerkers van huisartsenposten en huisartsen zelf geven nu aan dat ze nog nooit van de taxiservice hebben gehoord. RTV Utrecht meldt dat sommige medewerkers betwijfelen of hij überhaupt wel bestaat. Anderen gaven aan de medicijntaxi wel te kennen, maar niet te weten hoe ze hem kunnen inschakelen. Primair Huisartsenposten heeft laten weten dat de taxi zeker bestaat, maar dat er meer bekendheid aan moet worden gegeven.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.