Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties11

Online pgb verantwoorden bij UVIT-zorgkantoren

Mark van Dorresteijn
Klanten van de Univé-VGZ-IZA-Trias (UVIT) zorgkantoren kunnen de verantwoording van hun persoonsgebonden budget (pgb) voortaan ook online regelen. De UVIT-zorgkantoren zijn de eerste die deze mogelijkheid bieden.
Online pgb verantwoorden bij UVIT-zorgkantoren

Pgb-houders kunnen met hun persoonsgebonden budget zelf de AWBZ-zorg inkopen die ze nodig hebben. Zij moeten tot twee maal per jaar verantwoorden hoe ze hun budget hebben besteed, en tot nu toe kon dat alleen op papier. “Online verantwoorden is een wens van veel pgb-houders. Vooral omdat het veel tijd scheelt en misverstanden voorkomt”, aldus UVIT.

Voordelen

De Univé-VGZ-IZA-Trias zorgkantoren bieden als eerste de mogelijkheid om online de pgb-verantwoording in te leveren. Online verantwoorden biedt veel voordelen, stelt UVIT. Zo zijn fouten makkelijker te herstellen, pgb-houders hoeven niet meer de deur uit voor hun verantwoording en de verwerking gaat sneller. (Zorgvisie – Mark van Dorresteijn / Twitter)

Lees ook:

Kliniek daagt UVIT voor rechter

ActiZ met UVIT in de clinch vanwege failliete zorgbemiddelaar

Zorgvisie magazine

Interesse in meer achtergronden? Word nu abonnee van Zorgvisie.

11 REACTIES

 1. Lees alle reacties
 2. ik heb m.i. het door u bedoelde formulier reeds naar u opgestuurd
  nu krijg ik weer en brief van u dat u het formulier nog niet heeft..?? : raar..erg raar:..
  oke het is niet anders..
  indien u het formulier niet heft…..wil ik graag met spoed een nieuw formulier van u ontvangen.!!
  C.F.Lockx
  Kaagstraat 20
  1767CM Kolhorn

 3. ja ik ook al neit ik kreeg een brief dat ik mijn verandwoordelijkehied af meost dragen voor 11 februari en dat ik dat online kan doen
  nu meot ik rare codecs hebben en nummers maar heb aleen een brief gehad dat ik het voor 11 februari kan meot insturen en dat ik het online kan maar verder helenmaal niks ik kan geen account aan maken niks dus hoe meot ik verandwoorden dan ????

 4. Ik ben mantelzorger voor mevr. J.van Laanen en wil voor haar online verantwoorden. Ze heeft twee nrs. gekregen, maar moet nu eerst een pers. account aanmaken. Dit lukt niet. Waarom is dit en als haar zorgverzekering (Zilveren Kruys)nog niet “meedoet”, waarom krijgt ze dan een persoonsnr. en een pers.code?

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.