Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties2

Onrust bij ambulancepersoneel Amsterdam om vergunning

Mark van Dorresteijn
Onder het ambulancepersoneel van de Amsterdamse GGD is grote onrust ontstaan over een plan van de directie de ambulancedienst af te stoten naar particuliere concurrent VZA. Dat meldt Het Parool.
Onrust bij ambulancepersoneel Amsterdam om vergunning

Werknemers vrezen dat hun arbeidsvoorwaarden erop achteruit gaan als zij onder de VZA komen te vallen en hun ambtenarenstatus verliezen. De honderd medewerkers ontvingen een e-mail van de directie over de voorgenomen plannen. In tegenstelling tot eerdere beloften verdwijnt vrijwel zeker de gemeentelijke ambulancedienst als zelfstandige organisatie. Al per 1 januari 2011 zou één grote organisatie onder leiding van de VZA moeten ontstaan. VZA is dan ook de vergunninghouder.

Nog geen concreet voorstel

GGD-directeur Paul van der Velpen laat aan het dagblad weten dat er nog geen concreet voorstel ligt. Er staan verschillende opties open, waaronder het onderbrengen van de gemeentelijke ambulances in een particulier bedrijf onder leiding van de VZA. Een alternatief kan zijn beide organisaties onder gemeentelijk beheer te brengen.

Samenwerking

De ambulancediensten van VZA en de GGD werken al langere tijd samen in het Rava, een regionale koepel. Per 1 januari geeft de overheid nog maar één ambulancevergunning per regio af, zodat de beide bedrijven wel vergaand moeten samenwerken. (Zorgvisie – Mark van Dorresteijn / Twitter)

Lees ook:

‘Schrappen landelijke meldkamer ambulancezorg is onverstandig

‘Ambulancezorg door brandweer is professioneel onmogelijk’

‘Brandweer en ambulancezorg kunnen samen’

Aanbesteding ambulancezorg definitief van tafel

Zorgvisie magazine

Interesse in meer achtergronden? Word nu abonnee van Zorgvisie.

2 REACTIES

  1. Lees alle reacties
  2. Een goede ontwikkeling. Zeker gelet op de efficiencywinst die hiermee kan worden behaald. En nu de arbeidsvoorwaarden zijn geharmoniseerd in een CAO is het tijd om zo snel mogelijk samen te gaan. Wellicht zijn 12 provinciale diensten nog veel goedkoper. Dan is er een bezuiniging mogelijk op overhead. Bijvoorbeeld door maar 12 directeuren aan te stellen i.p.v. 22 op dit moment. Ook de extraatjes die overheidsdienaren nu hebben, mogen niet uit de zorgbudgetten worden gefinancierd

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.