Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Ontmoetingscentrum zet braintrainers in tegen dementie

Mark van Dorresteijn
Het Ontmoetscentrum Zeist heeft twee Braintrainers gedoneerd gekregen voor cliënten. Voor ouderen met een vorm van lichte dementie is een therapeutisch programma beschikbaar.
Ontmoetingscentrum zet braintrainers in tegen dementie

De BrainTrainerPlus is een spelcomputer met een gebruiksvriendelijk aanraakscherm én een programma vol spelletjes waarmee ouderen spelenderwijs hun geheugen activeren. Er kan zowel individueel als in groepsverband mee gespeeld worden. Het programma past automatisch de moeilijkheidsgraad aan op basis van de gegeven antwoorden. Ervaring toont aan dat het spelen op de BrainTrainerPlus het denkvermogen, de rekenvaardigheid, het ruimtelijk inzicht, de hand – oogcoördinatie en het reactievermogen van ouderen stimuleert.

Succes

Volgens de medewerkers van het ontmoetingscentrum zijn de apparaten direct een succes. ‘De cliënten hebben de braintrainers enthousiast ontvangen. Sommige cliënten waren niet meer bij de braintrainers weg te slaan, ook al stond de taxi voor de thuisreis al klaar.’

Ontmoetingscentrum Zeist

Ontmoetingscentrum Zeist is een samenwerkingsproject van zorggroep Charim, Warande en VitrasCMD en is bedoeld voor iedereen met lichte tot matige dementie en hun mantelzorgers. Het Ontmoetingscentrum vindt het belangrijk nu ook technologische mogelijkheden in hun methodiek te kunnen benutten.

(Zorgvisie / ICTzorg – Mark van Dorresteijn | Twitter | Foto: Vitras/CMD )

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.