Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Ontslag 28 leidinggevenden Markenlanden afgewezen

Het collectief ontslag voor 28 leidinggevenden van thuiszorgorganisatie Markenlanden in Zevenbergen is afgewezen door het CWI.

Het CWI heeft de ontslagen volgens directeur Anton van Mansum afgewezen, omdat het de bedrijfseconomische noodzaak niet inzag door het ontbreken van de definitieve jaarrekening van 2007. “Nu hebben we deze wel en blijkt wel degelijk dat de kosten verminderd moeten worden”, zegt Van Mansum. Ook was het CWI niet overtuigd van de inspanningen van de organisatie om de leidinggevenden te herplaatsen. Hier is Van Mansum naar eigen zeggen nu mee bezig.

Invoering Wmo

In februari kondigde thuiszorgorganisatie Markenlanden het ontslag aan van de leidinggevenden. Het bestuur van de organisatie koos voor deze gedwongen ontslagen, omdat ze ‘de handen aan het bed wil houden’ en dus niet wil snijden in het aantal uitvoerenden. Vakbond FNV laat weten dat niet alleen de invoering van Wmo, maar ook slecht management ten grondslag ligt aan de slechte financiële positie van Markenlanden.

Kosten verminderen

Nu de leidinggevenden op de loonlijst van Markenlanden moeten blijven, weet de directeur niet hoe hij dan wel de kosten moet verminderen. “De komende tijd overleggen we met de vakbond, de ondernemingsraad en de leidinggevenden om een oplossing te zoeken. De leidinggevenden hebben eerder al aangegeven de maatregelen te begrijpen, maar zullen nu wel opgelucht zijn dat het afgewezen is.” (Zorgvisie – Annelies Vermeulen)

Lees ook:

Thuiszorg Markenlanden ontslaat 35 managers

TanteLouise wil tweederde personeel ontslaan

Rechter verbiedt Zorgcirkel directeur te ontslaan

Ontslagen dreigen bij thuiszorg Activite

Ontslagen bij Vitras van de baan

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.