Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Ontslag dreigt voor 1100 Zeeuwse thuishulpen

Er dreigt ontslag voor 1100 van de 2700 medewerkers van de Zeeuwse thuiszorgorganisatie Zorgstroom. Dat heeft directeur van de zorgorganisatie Leon Phernambucq vandaag bekend gemaakt.

De tarieven die de Zeeuwse gemeenten hebben vastgesteld zijn te laag en zorgorganisatie Zorgstroom wil daarom niet inschrijven op de komende aanbesteding.

Verder verlies

Zorgstroom heeft relatief veel medewerkers in dienst die in een hoge salarisschaal zijn ingedeeld. Waneer Zorgstroom zou inschrijven op de huidige aanbesteding met de nieuwe tarieven dreigt verder verlies. “We hebben de afgelopen drie jaar al drie miljoen verlies geleden, als we inschrijven op de nieuwe aanbesteding zullen we de komende twee jaar nog een miljoen verlies maken”, aldus Leon Phernambucq.

Tarieven aanpassen

Zorgstroom biedt thuiszorg in alle Zeeuwse gemeenten met uitzondering van Zeeuws-Vlaanderen. De Zeeuws-Vlaamse gemeenten hebben volgens Phernambucq na kritiek echter wel de tarieven naar boven aangepast. “Als het voor ons 21,50 zou worden zijn we er zo uit”, aldus Phernambucq. Het tarief van de Zeeuws gemeenten ten noorden van de Westerschelde ligt echter rond de 19 euro per uur. Gisteren sprak staatssecretaris Bussemaker van Volksgezondheid nog haar bezorgdheid uit dat gemeenten de thuiszorgaanbieders aan het afknijpen zijn. Volgens haar waren de prijzen van de huishoudelijke hulp die gemeenten inkopen zijn de afgelopen twee jaar gestegen.

Volgende week heeft Phernambucq overleg met de bonden. De enige mogelijkheid die hij nog ziet is de bonden te vragen om de arbeidsvoorwaarden te veranderen. (Zorgvisie – Jolande den Hollander)

Lees ook:

Bussemaker: ’Prijzen huishoudelijke hulp gestegen’

Redding voor Zeeuws WMO-model

Minder loon voor alfahulp

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.