De gemeente Vianen gaat huishoudelijke hulp per 1 januari 2011 niet meer aanbieden via Rivas. Dat meldt het regionale nieuwsblad Het Kontakt. Afgelopen donderdag hebben 85 medewerkers van Rivas te horen gekregen dat ze ontslagen worden.
De gemeente heeft in de aanbesteding
Je zal maar zo’n WMO-ambtenaar hebben die zorg vergelijkt met het kopen van een televisie.
Het valt te hopen dat de heer Bom een goedkopere collega heeft of krijgt, zodat de gemeente Vianen deze man of vrouw in zijn plaats aan kan stellen.
Dan gaat tenminste iedereen er op vooruit of achteruit.
Nu zijn de allerzwaksten weer de dupe. Schande zo’n werkhouding.
Volgens dhr Bom mogen goede ervaringen niet meegenomen worden in een aanbestedingsprocedure. Waarom zou dit niet mogen, wie heeft dit bepaald en waarom zou je je hier aan houden??? Het antwoord luidt hoogstwaarschijnlijk GELD.
Als tevredenheid en goede ervaringen niet mogen worden meegenomen, dan vraag ik me af waarop dan de aanbesteding getoets wordt? Alleen aan de prijs? Ik hoop voor de Heer Bom dat als hij weldra hulp nodig heeft er een leuke T.V. verkoper is die hem naar tevredenheid zijn woning onderhoud.
Nu begrijp ik waarom Rivas zo rot doet tegen zijn personeel, ze moeten personeel kwijt….
Verzoek aan Wouter en andere redacteuren van Zorgvisie om de termen/definities consequent te gebruiken.
Wat wordt onder thuiszorg verstaan?
Jeroen Hurkens doelt m.i. op verzorging en verpleging als hij het heeft over het blijven aanbieden van thuiszorg in Vianen.
Wouter “kopt” thuiszorgklanten en citeert een cliënt die het over schoonmaakbedrijven heeft (m.i. huishoudelijke hulp)
De gemeente heeft niet door welke consequenties dit gaat hebben voor (o.a. thuis wonende dementerende)mensen waarbij, soms na lange tijd sappelen, een stabiele situatie is ontstaan. In dit geval geldt zeker dat veranderen zeer waarschijnlijk geen verbetering brengt.
Bij dit artikel passen twee opmerkingen:
1. Uit het verleden hebben we inderdaad wel geleerd dat goedkoop in deze vaak duurkoop is.
2. Volgens mij is dit plagiaat en is het artikel 1:1 overgenomen uit Het Kontakt en niet van v.d. Elsen. Ook dat is goedkoop.
Wil iemand even aan de heer Bom van de gemeente Vianen het verschil tussen een product (tv) en een dienst uitleggen?
Er bestaan spreekwoorden: ‘pennywise and poundfoolish’, en ‘goedkoop is duurkoop’. De burger telt dus niet echt; gelijke kwaliteit volgens de gemeente, ik hoop het voor de klanten. In de Telegraaf stond dat de gemeenten niet commercieel handelen met hun vastgoed, daar is geld te halen.
En de gemeente maar miljoenen overhouden en zich verrijken ten koste van de burgers. T wordt straks alleen maar erger.
Maffiapraktijken zijn het!
Ik wens de ontslagenen heel veel sterkte toe!