Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Ontslagen bij Zorg en Zekerheid

Bij zorgverzekeraar Zorg en Zekerheid (Z en Z) verdwijnen vanaf april volgend jaar tussen de 30 en 35 van de in totaal 470 voltijdbanen. Dat meldt dagblad De Gooi- en Eemlander vandaag.
Ontslagen bij Zorg en Zekerheid

Het gaat bij de ontslagen volgens De Gooi- en Eemlander vooral om administratief personeel, dat door toenemende automatisering en digitalisering niet meer nodig is. De ondernemingsraad heeft positief geadviseerd over de plannen. Volgens de voorzitter van de raad van bestuur, Ton van Houten, gaat tegenwoordig bijna alles via internet. ‘Van het in- en uitschrijven van verzekerden tot het afhandelen van declaraties. Maar ook zorgaanbieders rekenen meer en meer rechtstreeks met de klanten af. Daarom kunnen we toe met minder mensen. Maar de verzekeringswinkels blijven gewoon open.’ Of er gedwongen ontslagen vallen, kan hij nog niet zeggen. ‘In overleg met de vakbonden kijken we hoe de plannen worden ingevuld. Maar tijdelijke contracten worden niet verlengd en we kijken of medewerkers die hun baan dreigen te verliezen, kunnen worden overgeplaatst naar andere onderdelen binnen het bedrijf.’ (Gooi- en Eemlander – Wouter van den Elsen / Twitter)

Lees meer:

Lucie Boonekamp benoemd tot commissaris Zorg en Zekerheid

Website Zorg en Zekerheid krijgt Waarmerk drempelvrij.nl

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.