Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties1

Ontslagen dermatologen Catharina Ziekenhuis doen boekje open

Bestuurder Piet Batenburg van het Catharina Ziekenhuis in Eindhoven heeft luid en duidelijk toestemming gegeven voor het openen van een kliniek door de vier dermatologen die onlangs door het ziekenhuis zijn ontslagen. Dat vertellen de dermatologen vandaag in een interview met de Volkskrant.
Ontslagen dermatologen Catharina Ziekenhuis doen boekje open

De dermatologen Judith Ostertag, Gertruud Krekels, Marc Verhaegh en Simone van der Geer Rutten vertellen vandaag hun kant van het verhaal over de beschuldigingen van fraude en hun ontslag in de Volkskrant. De specialisten hadden een eigen kliniek en een eigen praktijk voor cosmetische behandelingen binnen het ziekenhuis en zijn daarom na beschuldigingen van fraude ontslagen door het Catharina Ziekenhuis. In het artikel wijzen de dermatologen met de beschuldigende vinger naar bestuurder Piet Batenbrug. Hij zou een cultuur van angst creëren in het ziekenhuis. Bovendien zou hij in eerste instantie akkoord zijn met het plan van de dermatologen om in een kliniek niet-verzekerde zorg aan te bieden. Ostertag: ‘Tijdens het gesprek zei Batenburg luid en duidelijk tegen ons: mijn toestemming heb je, begin maar. De afspraak was dat we achteraf zouden vaststellen welk deel van de opbrengsten naar het ziekenhuis zou gaan, en welk deel naar ons. Alles was transparant. Het ziekenhuismanagement bewaarde de administratie. We waren niet de enige vakgroep in het Catharina die niet-verzekerde zorg aanbood. De plastisch chirurgen naast ons doen geregeld allerlei cosmetische ingrepen die vele malen duurder zijn.’

Reactie Catharina Ziekenhuis
In een persverklaring op de website van het Catharina Ziekenhuis reageert het bestuur vandaag op het artikel. De raad van bestuur betreurt het in het Volkskrant-artikel beschreven negatieve beeld. ‘Bij zijn besluit de toelating te beëindigen heeft de raad van bestuur nadrukkelijk laten meewegen dat medisch specialisten die zich niet aan de regels houden, permanent het conflict zoeken, normale verhoudingen in een ziekenhuis niet respecteren en oneigenlijke declaratiesystemen opzetten een groot risico zijn voor een ziekenhuisorganisatie.’

1 REACTIE

  1. Ik heb het mijne al netjes gezegd (dat is helaas verwijderd) maar de toekomst zal uitwijzen dat directeur Batenburg van het Catharina ziekenhuis wellicht meer boter op zijn hoofd heeft dan de dermatologen maatschap.
    Al was het maar dat Batenburg zorg heeft te dragen voor een VOOR DE PATIENT goed klimaat in een ziekenhuis en niet dat het rollebollend door de Pers en door de straat wordt neergezet.
    Dit is overigens niet het enige wat het laatste jaar in het Catharina ziekenhuis speelt (en de schoolmeester zei altijd: ‘Ja, maar jij bent er al drie keer bij betrokken, zou het ook niet aan jou kunnen liggen??)

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.