Ontslagen thuishulpen massaal naar Helpling.nl

Helpling.nl is een spiksplinternieuw bemiddelingsplatform voor schoonmaakhulpen en particulieren. Volgens managing director Floyd Sijmons is de Wmo een interessante groeimarkt voor zijn bedrijf. ‘Veertig procent van onze hulpen heeft een thuiszorgachtergrond’.

Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Ontslagen thuishulpen massaal naar Helpling.nl
Foto: ANP - Roos Koole

Het idee achter Helpling.nl is in principe eenvoudig. Op een online platform bieden mensen zich aan die een aantal uur in de week willen bijverdienen met schoonmaken. Ze kunnen op de site aangeven hoeveel uur ze beschikbaar zijn. Dankzij een applicatie van Google-maps kunnen ze ook nauwkeurig afbakenen in welk gebied ze willen werken. Aan de andere kant kunnen klanten die een schoonmaker willen inhuren op Helpling.nl precies zien wie zich in hun buurt aanbiedt. De initiële match gebeurt op basis van de beschikbaarheid van de schoonmaker in de buurt en de tijd die de klant aangeeft. Dan wordt de

5
127

Wilt u dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een proefmaand af en lees al onze premium artikelen.

Bent u al abonnee? Log dan in en lees verder.

5 REACTIES

 1. Ontslagen thuishulpen gaan ook massaal zwart werken voor bijvoorbeeld een tientje per uur. Gelijk hebben ze: beter voor de klant en beter voor de huishoudelijke hulp. De overheid met z’n regeltjes maakt arbeid onmogelijk. Helpling is een aardige tussenoplossing.

 2. Lees alle reacties
 3. De vraag is: hoe ts het gesteld met de verzekeringsplicht. Wie is de opdrachtgever. Wie betaalt uit? Is er sprake van een gezagsverhouding?
  Fungeert Helpling uitsluitend als bemiddelingsbureau? Is de cliënt (die de hulp nodig heeft) de opdrachtgever? Eerst dan zou er sprake kunnen zijn van een echte ZZP-situatie. Het bericht geeft nu te weinig achtergrondinformatie.

 4. Raar. Naar een bedrijf dat zich op geen enkele manier houdt aan de regels betreffende dienstverlening aan huis en de hulpen slechts € 11,80 per uur betaalt? Volgens mij is dit alleen maar een reclamestunt van firma Zalando (eigenaar van Helpling)

 5. interessante ontwikkeling. maar klopt mijn indruk dat dit bedrijf alleen als ‘koppelaar’ fungeert en de betrokkenen verder geen diensten verleent? en hoeveel brengt het daarvoor dan in rekening?
  dan is de vraag of de mensen die zich melden, zich realiseren dat ze in principe als ZZP’er (of alphahulp) aan de slag gaan en dus zelf hun belastingen, sociale lasten en verzekeringen moeten regelen. en betalen!
  op zichzelf is het natuurlijk gunstig, dat de reguliere markt voor huishoudelijk werk wordt geïntegreerd met de vroegere zorggerelateerde huishoudelijke voorzieningen, dat vergroot de toegankelijkheid en beschikbaarheid van aanbieders van dit werk. en maakt het misschien gemakkelijker voor mensen die zonder echte indicatie huishoudelijk werk gedaan willen hebben. en biedt uiteindelijk misschien zelfs steun bij het bestrijden van zwart werk in deze sector.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.