‘Onverklaarbare’ stijging gebruik wijkverpleging

Iedere maand maken gemiddeld 271 duizend mensen gebruik van wijkverpleging. Dit aantal klanten laat een stijgende lijn zien. Waardoor de stijging wordt veroorzaakt is niet direct te verklaren.

Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
groeifotolia400.jpg
Foto: Fotolia400

De website Zorgprisma Publiek van Vektis biedt sinds vorige week de meest recente informatie over wijkverpleging. Het zijn cijfers gebaseerd op zorgdeclaraties uit 2015 en begin 2016. In de grafiek is een duidelijk stijgende lijn zichtbaar:

In 2015 komen er iedere maand gemiddeld ruim 22 duizend nieuwe gebruikers in de wijkverpleging bij. In 2016 zijn dit er tot en met september gemiddeld 20 duizend. Een woordvoerder van Vektis zegt hierover: ‘Het klopt inderdaad dat hier gemiddeld gezien een stijgende lijn zichtbaar is over 2015 en 2016. Je ziet echter wel veel schommelingen rond de lijn. Wij hebben hier geen verklaring

8
227

Wilt u dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een proefmaand af en lees al onze premium artikelen.

Bent u al abonnee? Log dan in en lees verder.

8 REACTIES

  1. Het zou Zorgvisie sieren als ze boven dergelijke klakkeloos gekopieerde persberichten tenminste een adequate inleiding zouden plaatsen. Maar liever ook zelf aanvullend onderzoek, wederhoor, conclusies, duiding weergeven. Wat is de reden van dit gebrek aan journalistieke ambitie: betreffen het sponsored items, is er gebrek aan redacteuren, zijn het betrouwbaar geachte bronnen? Voor would-be sector-journalistiek via een internetmagazine hoef ik geen papieren! facturen te ontvangen.

  2. Lees alle reacties
  3. Het stijgen van de omzet Wijkverpleging is WEL verklaarbaar hoor. Even goed je stukken lezen. De Verzorgingshuizen gaan dicht, de |Ziekenhuizen sturen op ligdagen reductie, de gemiddelde leeftijd van de thuiswonende ouderen stijgt. Dus de Kop van dit artikel is Koren op de Molen van de Zorgverzekeraars om de budetten nog verder te verlagen. Shit dus!!

  4. Zijn we vergeten dat we per 01-01-2015 als wijkverpleegkundige zijn gaan indiceren, ook dat moet betaald worden en geregistreerd worden, 53 duizend mensen onbekend, gek he, als we alleen daar komen om te indiceren, voor 2015 indiceerde de CIZ voor de zorg verzekering, weten we daar de kosten nog van? interessant om uit te zoeken voor U en deze af te zetten tegen de kosten voor de wijkverpleging van nu, wij worden er een beetje moe van om alleen maar te horen hoe duur we zijn, jullie moeten wel met een eerlijk verhaal komen. Joanna

  5. Mogelijk maken naast ouderen ook andere groepen meer gebruik van de wijkverpleging. Mensen zijn erg snel na een operatie weer in de thuissituatie waar dan hulp van de wijkverpleging gewenst is.Ik zou heel graag een wat breder beeld terug willen zien. Als je inzet op een zo kort mogelijk verblijf in een ziekenhuis moet je vervolgens niet vreemd opkijken indien de wijkzorg toeneemt.

  6. Toch wel bijzonder dat dit soort artikelen gelanceerd kunnen worden. Het gaat mij iets te ver om wel te constateren dat kosten stijgen en dan niet weten waardoor. Dit is toch niet uit te leggen terwijl iedereen dagelijks wordt geconfronteerd en signaleert over de toenemende administratieve druk. Hierdoor mag je iets meer nuance verwachten en dat er juist meer inzicht is waardoor de stijging wel verklaard kan worden.

  7. Gelukkig geen verregaande conclusies. Jammer dat het dan toch gepubliceerd is, de zorg verdient een positieve blik in tijden waarin de € regeert.
    Nederland heeft nu eenmaal meer ouderen en waar we in meerdere of mindere mate zorg verlenen. Is het niet intramuraal dan in de wijken.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.