Onvoldoende samenwerking bij transformatie langdurige zorg’

Het schort aan goede samenwerking tussen gemeenten, zorgaanbieders en zorgverzekeraars bij de transformatie van de langdurige zorg. ‘De transformatie vraagt om verbindingen, partnerschap en gedeelde verantwoordelijkheid’, schrijft de Transitiecommissie Sociaal Domein in haar derde voortgangsreportage aan minister Plasterk van Binnenlandse Zaken.
‘Onvoldoende samenwerking bij transformatie langdurige zorg’
Foto: rgbstock/Lee

‘Er is tijd, ruimte en vertrouwen nodig om de transformatie van de langdurige zorg te laten slagen’, stelt de Transitiecommissie Sociaal Domein (TSD). Het kabinet heeft deze commissie, onder leiding van Han Noten, vorig jaar opgericht om een vinger aan de pols te houden bij de decentralisatie van de zorg naar gemeenten. De commissie roept gemeenten, zorgaanbieders en zorgverzekeraars op te erkennen dat er sprake is van een botsing van culturen, dynamiek en werkelijkheden. Wil de decentralisatie van de zorg slagen, dan moeten er in de regio dialogen ontstaan tussen deze stakeholders. ‘Samenwerking en een voortdurend en gelijkwaardig gesprek

0
28

Wilt u dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een gratis proefmaand af of neem een abonnement. Al voor de prijs van 1 kop koffie per week (2,50 euro) kunt u onze premiumartikelen lezen.

Bent u al abonnee? Log dan in en lees verder.