Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties5

Ook zorgkantoor moet AWBZ aanbesteden

Bart Kiers schrijft zowel over cure als care. Zijn aandachtsvelden zijn de ziekenhuizen, medisch specialisten, wijkverpleging en ouderenzorg.
Niet alleen zorgverzekeraars, maar ook zorgkantoren moeten de zorginkoop AWBZ via een Europese aanbesteding doen. Althans, als de uitspraak van de voorzieningenrechtbank in Breda in hoger beroep standhoudt.
Ook zorgkantoor moet AWBZ aanbesteden
Premium

Zorgverzekeraars zijn geen private partijen

Premium

Wilt u dit artikel lezen?


  Al abonnee? Log dan in

  5 REACTIES

  1. Allereerst zijn zorgkantoren/inkopers FUN bureaus. Ze maken en breken zorgaanbieders. Je vraagt je af waarom dure regels voor een beetje budget. De claim cultuur in Nederland krijgt streken van ranzigheid en vriendjespolitiek. Wie slecht is zoek de mazen in de wet. Buitenlandse bureau liggen op de loer om zorgbudget te stelen en het werk te dumpen naar Nederlanders. Waar is onze regering?

  2. Lees alle reacties
  3. het wordt steeds duidelijker dat we met de regierol voor zorgverzekeraars, en daarmee met de centrale inkoop, een route zijn ingeslagen die falikant zal uitpakken t.a.v.. de ermee beoogde besparingen. beter ten halve gekeerd dan ten hele gedwaald, lijkt me.

  4. Lijkt met toch niet onredelijk.
   Je bent verplicht je te verzekeren, daarmee is de zorgpremie een belasting. De verzekeraar laat je geen keus meer waar je je zorg wilt ontvangen. Een dergelijke instelling is daarmee toch een uitvoerder van een publiek taak. Daarvoor gelden aanbestedingsregels.

  Geef uw reactie

  Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.