Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties7

‘Oomen krijgt geen toegang meer tot ZN-stukken’

Het conflict tussen zorgverzekeraar DSW en de brancheorganisatie Zorgverzekeraars Nederland (ZN) loopt steeds hoger op. Bestuursvoorzitter Chris Oomen van DSW krijgt geen toegang meer tot de bestuursstukken van ZN. Dat meldt de NOS.
‘Oomen krijgt geen toegang meer tot ZN-stukken’

Elke zorgverzekeraar die lid is van Zorgverzekeraars Nederland heeft recht op een plek in het bestuur en daarmee inzage in de bestuursstukken. DSW wil niet in het bestuur zitten, omdat voorzitter Oomen het niet eens is met de lijn van de organisatie. Oomen heeft de bestuursstukken wel nodig voor het uitoefenen van zijn taak als zorgverzekeraar. Dan gaat het bijvoorbeeld om standpunten van het ministerie van VWS of afspraken over experimenten met de vergoeding van bepaalde vormen van zorg.

Vertrouwelijkheid

ZN wil alleen schriftelijk reageren op berichtgeving van de NOS. De organisatie bevestigt de stap tegen Oomen. ‘Reden daarvoor is dat hij er blijk van gegeven heeft de gebruikelijke en gewenste vertrouwelijkheid rond deze stukken niet in acht te willen nemen.’

Collega-zorgverzekeraars

Oomen is kritisch over het beleid van de branchevereniging en over het optreden van een aantal van zijn collega-zorgverzekeraars. Die beticht hij ervan ‘onmaatschappelijk hoge winsten te maken’ ten koste van hun verzekerden. Verder is Oomen het oneens met plannen van ZN om te komen tot een drastische beperking van het aantal Spoedeisende Hulpen in Nederlandse ziekenhuizen. Ook keert hij zich tegen de afschaffing van de vrije artsenkeuze.

7 REACTIES

  1. Wanneer
    1 Oomen de stukken van ZN niet meer mag zien
    2 Schippers kort daarna verklaart dat ‘de specialisten hun tomaten niet naar de zorgverzekeraars moet gooien, maar naar haar = hun opdrachtgeefster selectieve inkoop
    mogen we concluderen dat de stukken strategieafspraken tussen minister en ZN bevat over die inkoop en art13

  2. Lees alle reacties
  3. De 4 grote verzekeraars willen de zaken onder elkaar regelen. Een tegengeluid is niet wenselijk, daarom wordt Oomen zoveel mogelijk monddood gemaakt. Schandelijk gedrag dat Schippers blijkbaar goedkeurt. Van Boxtel is de grootste hypocriet van allemaal: wel Oomen betichten van beïnvloeding van de 1e kamer terwijl hij zelf in een dubbelrol zit di hem eker niet onafhankelijk maat: 1e kamerlid en baas van Menzis.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.