Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Oorschot en Baarsma nieuwe toezichthouders St. Elisabeth

Mark van Dorresteijn
De raad van toezicht van het St. Elisabeth Ziekenhuis in Tilburg is aangevuld met twee nieuwe leden: Hein van Oorschot en Barbara Baarsma.
Oorschot en Baarsma nieuwe toezichthouders St. Elisabeth

Van Oorschot is sinds 2004 voorzitter van het college van bestuur van de Universiteit van Tilburg. Daarvoor was hij van 1997 tot 2004 burgemeester van Delft. Van Oorschot bekleedt commissariaten bij Lysias Adviseurs BV, Energie beheer Nederland NV en E.ON Benelux NV. Hij is verder voorzitter van de Stichting European Values Study en lid van de raad van advies van het Nexus Instituut. Vanaf 1991 was hij voorzitter van de raad van commissarissen bij Woningbouwcorporatie Mooiland. Deze functie heeft hij per 1 januari 2010 neergelegd.

Barbara Baarsma

Baarsma is sinds november 2008 algemeen directeur van SEO Economisch Onderzoek, waar ze vanaf 2000 al in diverse functies werkzaam was. Ze is in januari 2009 benoemd tot bijzonder hoogleraar marktwerking en mededingingseconomie aan de faculteit economie en bedrijfskunde van de Universiteit van Amsterdam. Baarsma was voorzitter van de door minister Klink ingestelde commissie ‘Verticale integratie in de zorg’. Zij is tevens commissaris bij Loyalis NV. (Zorgvisie – Mark van Dorresteijn)

Zorgvisie magazine

Interesse in meer achtergronden? Word nu abonnee van Zorgvisie.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.