Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties1

Open e-health zorgplatform voor Regio Rijnmond

Mark van Dorresteijn
Online tv-uitzendingen, medische zelfhulpdagboeken, een digitale vragenwijzer, een medisch kerndossier en een elektronisch hulpmiddel voor mantelzorgers. Al deze toepassingen zijn beschikbaar via het zorgplatform Zorgportaal Rijnmond.
Open e-health zorgplatform voor Regio Rijnmond

Toegang tot het portaal kunnen patiënten en zorgverleners krijgen via DigiD of de UZI-pas. Het platform draait op het open e-health platform MyHealth Online van PinkRoccade Healthcare, onderdeel van Total Specific Solutions (TSS).

Veel functionaliteit

Het zorgportaal biedt de mogelijkheid voor online tv-uitzendingen, medische zelfhulpdagboeken, een digitale VraagWijzer, een kerndossier, internetafspraken, medische encyclopedie en ondersteuning ten behoeve van mantelzorgers. De beschikbare zelfdagboeken ondersteunen indicaties als diabetes, hypertensie, astma, COPD, hoofdpijn, migraine, gordelroos, chronische pijn, ziekte van Parkinson, Multiple Sclerose, prostaatkanker en medicatiedagboek. Elk ziektebeeld is anders, daarom is er voor elk ziektebeeld een eigen omgeving. De patiënt kan een arts laten meekijken en vragen stellen via e-consult. De komende tijd volgen aanvullende mogelijkheden.

Een uitdagende klus

Zorgportaal Riijnmond is tot stand gekomen met behulp van een groot aantal partijen. Anne Marie Weggelaar, programmamanager Zorgportaal Rijnmond, over het initiatief: “Dit portaal is mogelijk gemaakt door een grote hoeveelheid partners en partijen in een constructieve samenwerking. Een gezamenlijk succes uit een complex proces. De regio zal hier baat bij hebben”. Andries van der Wijk, programmamanager bij PinkRoccade vult aan “Een uitdagende klus. Het was niet altijd even makkelijk, maar we hebben samen al veel gerealiseerd. Daarmee komt het niveau van gegevensuitwisseling in deze dichtbevolkte regio op een hoger plan”. (Zorgvisie – Mark van Dorresteijn / Twitter)

Webcast

Bekijk ook het artikel over ZorgInfo TV. De webcastformule van Zorgportaal Rijnmond, die momenteel gebruikt wordt voor mensen met taaislijmziekte.

Zorgvisie magazine

nteresse in meer achtergronden? Word nu abonnee van Zorgvisie.

1 REACTIE

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.