Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Opensource voor BI groeit snel in de zorg: ‘Vervijfvoudiging in 2012’

Mario Gibbels
Opensourcesoftware voor business intelligence (BI) raakt volgens onderzoeksbureau Gartner steeds meer ingeburgerd. De verwachting is dat tegen 2012 de markt is vervijfvoudigd. "De zorg is fan".

Het aantal installaties groeit aanzienlijk, dat terwijl wat betreft functionaliteit de opensourcesoftware nog steeds moet onderdoen voor commerciële software, aldus Gartner. Het wordt zelden gezien als een standaard in de BI-sector. Het succes van opensource BI is een zeer recent verschijnsel. “Slechts heel weinig organisaties keken naar opensource BI tot 2004, laat staan dat ze het voor een groot aantal gebruikers gebruikten”, zegt Andreas Bitterer, vicepresident voor research bij Gartner, in een persbericht. “Maar deze niche heeft zich mooi ontwikkeld, en heeft een consistente groei over de laatste jaren uitgebouwd.”

Zorg kiest voor opensource

De gebruikelijke commerciële technologie vindt vooral aftrek bij de grote organisaties in de financiële sector en de telecom, terwijl opensource het goed doet bij de overheid en de gezondheidszorg. (ICTzorg)

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.